חדרי שינה

מקלטי שלי

חדרי השינה שלנו אמורים להיות המפלט שלנו ומקום הרגיעה שלנו מהיומיום. לכאן אנו באים כדי לנוח מהעבודה, מהילדים ומכל תלאות היום שעבר. אז מדוע זה החדר שאנו בדרך כלל לא משקיעים בו? אולי בגלל שהוא נחבא בסוף הבית? אולי בגלל שאף אחד אינו רואה? דווקא בגלל זה אנו צריכים להשקיע בו מעבר לסט חדש של מצעים. כי הוא רק שלנו.

חדר השינה שלנו, מלבד העובדה שהוא צריך להכיל את המיטה ואת ארון הבגדים, צריך להיות נוח, רך ומפנק. הוא צריך להיות מרגיע ונעים כמו רחם. צריכים להיות בו הצבעים האהובים עלינו, רצוי בטונים רגועים יותר מאשר בשאר הבית, וחפצים האהובים עלינו במיוחד. אם זו תמונה אהובה, וילון יפה שחמדנו באיזה מקום, או אפילו כמה ספרים אהובים שישכנו על שולחן- הלילה ונוכל לעלעל בהם כל אימת שנחפוץ. כיוון שנוחות היא עניין סובייקטיבי מאוד וכל אחד מוצא את מקום המרגוע שלו בצורה אחרת, יש פה הרבה מקום לאינטרפרטציה אישית.

המיטה

תחילה – הרהיט החשוב ביותר בבית, זה שמאז ומעולם הפך את המבנה שאנו דרים בו לבית שלנו, אפילו אם הוא רק חדרון רעוע של סופר חסר כל מן המאה ה- 18: המיטה. כמובן שלשמחתנו שהתקדמנו מאוד מאז אותה תקופה בכל הנוגע למיטות. כיום יש מזרנים נוחים להפליא מכל מיני חומרים ובכל מיני גדלים, וניתן להגיע להתאמה מקסימאלית לכל אדם באשר הוא: גבוהים ונמוכים, שמנים ורזים.  אם יש מי מאיתנו שגבהו  מעל 180 ס"מ, יש מיטות ארוכות של 210 ס"מ ואפילו ניתן לבצע הזמנה מיוחדת למיטות ארוכות מאלו. אם אנחנו לא מאוד רזים או שיש לנו ילדים שאוהבים להתכרבל איתנו במיטה שלנו, יש מיטות רחבות של 180 ס"מ, ואפילו של 200 ס"מ (קינג-סייז). על מנת שנוכל למצוא את המזרן האהוב עלינו ביותר עלינו לנסות בכמה חנויות של מזרנים. כיום ניתן לקבל הביתה מזרן לחודשיים ניסיון ברוב החברות. כך תוכלו לדעת באמת אם המזרן שקניתם אכן מתאים לכם, או שהיה נדמה לכם כך בחנות. ההוכחה הטובה ביותר להתאמה מקסימאלית היא אם תתעוררו בבוקר רעננים אחרי שינה טובה ורגועה בלי כאבי גב וכן, אם ההירדמות שלכם תיעשה מהר יותר מהמזרן הישן שלכם. 

באשר לבסיס המיטה – פה ישנן כמה אפשרויות. ניתן לרכוש מיטה מעץ או ממתכת כרהיט בפני עצמו המכיל את המזרן שהתאמנו לעצמינו, ורכישה זו לא חייבת להיעשות במקום בו רכשנו את המזרן (אם כי חובה להתאים את הגודל שלו) או שנוכל להזמין יחד עם המזרן באותה חנות  בסיס עם ארגז מצעים או בלעדיו. בסיס זה לרוב אינו מצטיין בעיצוב יוצא דופן – למעט במיטות יוקרתיות במיוחד הנרכשות אצל מעצבי רהיטים נחשבים מאוד.  אם חשקה נפשנו במיטה שכזו, אולי כדאי להתחיל לחסוך לשם כך… או להחליט שזה פריט מספיק חשוב ושכדאי לצמצם תקציב מדברים אחרים בבית. אני באופן אישי סבורה כי בסיס מיטה עם ראש יפה מעץ, בין אם הוא במראה מודרני ובין אם הוא במראה מעט עתיק או וינטג', מעניק לחדר מראה נעים וחמים ונשאר רק לפנק את המיטה במצעים נעימים וצחים העשויים מכותנה באיכות טובה.

גם לשולחנות הלילה שלמראשות המיטה יש תפקיד חשוב: הם מכילים את כל מה שאנו זקוקים לו מייד לפני השינה ומייד לאחריה: שעון מעורר, טלפון, תאורה, אולי נר בשביל הרומנטיקה, קרם ידיים וקרם רגליים, אולי תרופות, מקום למשקפיים, ספר קריאה, שלט של הטלוויזיה, לעיתים גם מקום לתכשיטים שאנו נפרדים מהם רק כשהולכים לישון. ואם כל אלה לא מספיקים –  חלקינו גם עובדים עם המחשב הנייד במיטה, או ממלאים בה תשבצים. חשוב שפינה זו תוכל להכיל את כל הדברים החשובים לנו. לא הכול צריך להיות גלוי, חלק יכול להישאר במגירות קטנות שנוכל לתכנן בשידת הלילה שלנו. 

תאורה  

אנו נוטים לזלזל בפריט חשוב זה, אך הוא יכול לתרום לאיכות החיים שלנו ולנוחות בחדר השינה, או לגרוע מהן. ראשית – תאורת החדר הראשית צריכה להיות מחוברת לעמעם (דימר). צריכה להיות אפשרות לתת בחדר אור נעים ורך. הוא לא צריך להיות חזק כמעט אף פעם. (למעט במקרה שאנו מחפשים תכשיט קטן שנפל על הרצפה, ואז צריך אור חזק). תאורת קריאה טובה ליד המיטה אף היא חשובה מאוד. אם חיים שניים בחדר השינה, צריך תאורת "ספוט" קטנה המיועדת בדיוק לכך, הנתלית מהקיר שמעל למראשות המיטה. הכי נכון זה לתלות מנורות אלו בערך מעל מרכז המיטה ושהן יהיו מכוונות לספר שאנו קוראים בצורה זו שאלומת האור תהיה רחוקה מהשותף שלנו למיטה ולא תסנוור אותו. הרבה מערכות זוגיות ניצלו בשל תאורה טובה כזו, שאגב, עולה פרוטות.  אם אנו נוהגות להתאפר בחדר השינה ויש לנו בו שידת איפור, יש לדאוג לתאורה מעל למראה שתהיה מכוונת כלפי מטה, כמו בחדרי אמבטיה.

ארון בגדים, או חדר ארונות? 

האוכלוסייה בעולם נחלקת בנושא זה לשניים, כמו בנושא אהבת כוסברה, ולרוב לא נמצא בו אנשים הממירים את דתם. אני אישית נמנית עם אוהבי הארון הגדול, אשר אינו מתמלא אבק ואינו נשאר פתוח כל הזמן. אולם יש לא מעט אנשים אשר אחת הפנטזיות הגדולות שלהם היא חדר ארונות מרווח שיכיל בתוכו את כל מה שהם לובשים ושהכול יוצג להם לראווה בו, כולל אביזרים, ושיהיה בו מקום למראה גדולה ומקום להתלבש ולנעול נעליים. חדר ארונות, אם הוא מתוכנן לא בקפידה יתרה ע"י אדריכל של פרוייקט קבלני, הוא חדרון קטן שלרוב לא באמת מכיל את כל מה שהוא צריך, וברוב המקרים יש להוסיף עוד ארון קטן או שידת מגירות בתוך חדר השינה עצמו. בקיצור, בזבוז יקר של מטרים שיכלו לשמש למשהו יותר פרקטי ויותר נוח. אם מדובר בבית שאנו מתכננים לעצמינו, הרי שזהו סיפור אחר. פה יש לנו את האפשרות לפנק את עצמינו בחדר שיהיה מתוכנן לצרכינו האישיים. אולם יש לקחת בחשבון כי זהו חדר "קסטום מייד", זאת אומרת תפור לפי מידותינו, ושהנגרות לא תעלה פחות מ- 20,000 ₪ במקרה הצנוע.

באשר לארונות הסגורים – יש פה אפשרויות רבות מאוד, המכילות את כל החומרים הנמצאים בשוק. בשנים האחרונות נפוצים מאוד הארונות בעלי דלתות ההזזה. דלתות אלו פותרות לנו פעמים רבות בעיה של מקום של פתיחת הדלת, ועיצובן יכול להיות דבר יפה מאוד: דלתות רחבות מזכוכית או מפרספקס בתוך פרופיל אלומיניום כאשר יש אפשרות להשתמש בכמה צבעים ; דלתות בצבע עם ידיות "חפורות" ; דלתות מעץ מלא בצבעים חמים ונעימים, ועוד. הכול כדי להפוך לנו את חדר השינה למעוצב ויפה.

רכות מפנקת

את הטאצ' הסופי נותנת הרכות שאנו נוסיף לחדר לפי טעמנו. לא לשכוח שחדר השינה צריך להיות גם מקום אינטימי ורומנטי. הוילון המתנופף, התאורה הרכה, קצת פרחים לא יזיקו, אביזרים שיעניקו לו מעט תחכום, כמו מראה בעלת מסגרת מעניינת, וכמובן – המצעים המפנקים והכריות הנוחות. כיוון שהחדר אמור גם להיות נוח ופרקטי, לא הייתי ממליצה על כריות קישוט רבות שאמורות לרדת מהמיטה בכל לילה בעת שנישן בה, אלא להסתפק באלו הנמצאות עליה באופן קבוע. מצעים זה משהו שהייתי ממליצה לתת אליו תשומת לב. כאלו שעשויים מבדים סינטטיים או חצי סינטטיים אינם נעימים כלל. השקיעו במצעים מאיכות טובה. מספיק שתקנו לכם סט אחד טוב פעם בשנה. מצעים טובים אינם זולים אך הם מחזיקים מעמד הרבה זמן. אני ממליצה בחום על משהו שלעולם אינו נמאס ואינו חולף מן האופנה: לבן או שמנת חלקים. בלי דוגמא, או עם דוגמא קטנה ולא משתלטת. משהו שתמיד יהיה לנו נעים איתו ושנרגיש בתוכו פינוק. לילה טוב וחלומות פז.

אהבתם? שתפו

Share on facebook
שתפו בפייסבוק
Share on twitter
שתפו בטוויטר
Share on linkedin
שתפו בלינקדין
Share on whatsapp
שתפו בוואטאפ
Share on email
שתפו במייל
דילוג לתוכן